slajd-goja-300x136
goja-2-300x240
goja1-300x251

Krzewy Jagody Goji.

 

Oferujemy certyfikowany ekologiczny materiał szkółkarski w pojemniku oraz technologię uprawy w ekologii.

 

 

JAGODA GOJI

LYCIUM CHINENSE var. TIBETICUM

 

 

Jest to zdrewniały krzew lub małe drzewo dorastający do 2 m wysokości. Gałęzie kolczaste, kwiaty fioletowe. Roślina mało wymagająca. Preferuje stanowiska słoneczne, żyzne, dobrze rośnie również na glebach lekkich. Jest w pełni mrozoodporna. Wymaga letniego cięcia prześwietlającego, zalecane prowadzenie w formie małego drzewa.

DOJRZAŁOŚĆ ZBIORCZA: zbiór wielokrotny, sierpień – październik, do mrozów
OWOCE: intensywnie czerwone jagody długości do 2 cm. Aromatyczne, słodkie, bardzo smaczne, kombinacja smaku wiśni i maliny. Owoce uprawiane w chłodniejszym klimacie zawierają więcej przeciwutleniaczy.

slajd-goja-300x136
goja-2-300x240
goja1-300x251

TYBETAŃSKIE JAGODY GOJI

 

1. niszczą komórki nowotworowe
– zawierają 124 ppm germanu, który przyłącza jony wodoru z komórek nowotworowych, tym samym doprowadza do ich destrukcji– w Japonii zostały przetestowane jako lek przeciwnowotworowy, wykazano ich skuteczność w walce z nowotworami płuc, szyjki macicy, wątroby– hamują syntezę DNA komórek nowotworowych, a tym samym zdolność ich podziału i namnażania

2. działają jako środek przeciwko otyłości– dawka 2 x 30 gramów powoduje znaczny ubytek masy ciała

3. działają antystarzeniowo– wpływają na samonaprawę DNA

4. wzmacniają układ odpornościowy

5. bogate w witaminę C

6. zawierają witaminy z grupy B                                                                        

7. źródło beta-karotenów, silnych przeciwutleniaczy

8. zawierają 15 razy więcej żelaza niż szpinak

9. wspomagają regenerację wątroby

10. łagodzą zespół chronicznego zmęczenia

11. poprawiają ostrość widzenia

12. obniżają poziom cholesterolu

13. wzmacniają kości

14. łagodzą nadciśnienie

© Copyright 2016 by JPM